Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır ? Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır ? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ev yapımı mayonez için öncelikle uygun bir kap içerisinde yumurta sarısını güzelce çırpalım.
- Ardından üzerine limon suyu, sirke ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Malzemeler güzelce karıştıktan sonra üzerine sıvı yağı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Bu aşamada en önemli nokta yağı ip gibi incecik akıtarak eklemek. Bu şekilde yaptığınızda mayoneziniz istediğiniz kıvamda olacaktır.
- İstediğimiz kıvama gelen mayonezimiz kullanılmaya hazır. Evde mayonez nasıl yapılır? merak edip deneyecek herkese afiyet olsun!
- Ev yapımı mayonezin içerisinde herhangi bir koruyucu maddesi olmadığı için kullanacağınız zaman yapmanızı tavsiye ederim. Yaptıktan sonra da yine 2-3 gün buzdolabında bekleterek kullanabilirsiniz.
- Mayonezi hazırlarken diğer sirkeleri de kullanabilirsiniz. Ancak ben aynı sonucu almak için elma sirkesi kullanmanızı tavsiye ederim.
Mayonezi kaç gün saklayabilirim?
Mayonezi yaparken başka sirke kullanabilir miyim?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder