1 Mart 2023 Çarşamba

Ayva Marmelatı Tarifi

 

Ayva Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ayva (orta boy 4 adet ayva)
  • 5 su bardağı şeker (800 g yaklaşık)
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Ayva çekirdekleri

    Ayva Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayva marmelatı için öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Ardından kabuklarını bıçak yardımı ile soyalım. Dilerseniz malzeme miktarlarını arttırarak daha fazla marmelatta hazırlayabilirsiniz.
  • Soyduğumuz ayvaları ortadan keselim ve içerisindeki çekirdekleri daha sonra kullanmak için kenara alalım.
  • Daha sonra ayvalarımızı rendeleyelim.
  • Rendelediğimiz ayvaları uygun bir tencereye aktaralım ve üzerine şekeri ilave edelim.
  • Ardından su, limon suyu, ayva çekirdekleri, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyerek tüm malzemelerimizi karıştıralım.
  • Bu şekilde ayvalarımızı orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Kaynadıktan 10 dakika kadar sonra tenceremize tereyağını ilave edelim. Ardından kısık ateşte toplamda 1,5 saat boyunca pişmeye bırakalım. Pişme süresi ayvalarınıza göre değişiklik gösterebilir, Bu aşamada kontrollü olmalısınız.
  • Ayva marmelatı istediğimiz kıvama geldikten sonra içerisindeki çubuk tarçını, karanfili ve ayva çekirdeklerini çıkartalım.
  • Marmelatımızı sıcağıyla kavanozlara dolduralım. Ardından ters çevirelim ve 1 gece bu şekilde dinlenmeye bırakalım. Ben 425 ml’lik kavanozlarla kavanoz ayva marmelatı elde ettim.
  • Sürenin sonunda rendelenmiş ayvadan hazırladığımız ayva marmelatımız tüketilmeye hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder