Ayva Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ayva (orta boy 4 adet ayva)
- 5 su bardağı şeker (800 g yaklaşık)
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 2-3 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Ayva çekirdekleri
Ayva Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayva marmelatı için öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Ardından kabuklarını bıçak yardımı ile soyalım. Dilerseniz malzeme miktarlarını arttırarak daha fazla marmelatta hazırlayabilirsiniz.
- Soyduğumuz ayvaları ortadan keselim ve içerisindeki çekirdekleri daha sonra kullanmak için kenara alalım.
- Daha sonra ayvalarımızı rendeleyelim.
- Rendelediğimiz ayvaları uygun bir tencereye aktaralım ve üzerine şekeri ilave edelim.
- Ardından su, limon suyu, ayva çekirdekleri, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyerek tüm malzemelerimizi karıştıralım.
- Bu şekilde ayvalarımızı orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Kaynadıktan 10 dakika kadar sonra tenceremize tereyağını ilave edelim. Ardından kısık ateşte toplamda 1,5 saat boyunca pişmeye bırakalım. Pişme süresi ayvalarınıza göre değişiklik gösterebilir, Bu aşamada kontrollü olmalısınız.
- Ayva marmelatı istediğimiz kıvama geldikten sonra içerisindeki çubuk tarçını, karanfili ve ayva çekirdeklerini çıkartalım.
- Marmelatımızı sıcağıyla kavanozlara dolduralım. Ardından ters çevirelim ve 1 gece bu şekilde dinlenmeye bırakalım. Ben 425 ml’lik kavanozlarla kavanoz ayva marmelatı elde ettim.
- Sürenin sonunda rendelenmiş ayvadan hazırladığımız ayva marmelatımız tüketilmeye hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder