Közlenmiş Patlıcanlı Sebze Tava Tarifi İçin Malzemeler
- ️4 adet patlıcan
- ️2 adet kuru soğan (dilimlenmiş)
- ️2 adet yeşil, 2 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
- ️3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ️2 diş sarımsak (doğranmış)
- ️Küçük demet maydanoz (doğranmış)
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- ️Yarım su bardağı su (110 ml)
- ️2 çay kaşığı tuz
- ️1 yemek kaşığı kırmızı biber tozu
Közlenmiş Patlıcanlı Sebze Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları bıçak ike batırın.
- 230° fırında yaklaşık 30 dakika közleyin.
- Közlenen patlıcanları ocaktan alıp kabuklarını soyun.
- Soyduktan sonra küçük küpler halinde kesin.
- Bir tavada dilimlenmiş soğanları ve biberleri tereyağ ve zeytinyağı ile soteleyin.
- 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyin. İyice karıştırın.
- Şimdi patlıcanları ekleyin ve baharatlayın.
- Yarım su bardağı su ilave ederek ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder