Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız tepeleme doldurunuz)
- 1 su bardağı silme un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
200 ml lik bardak kullandım
Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye, süt, şeker, un ve nişastayı koyup güzelce çırpın.
- Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp içine vanilyaları ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra mikserle 4-5 dk güzelce çırpın,bu aşama kıvamı için çok önemli.
- Sonra içi düz olan, orta boydaki su bardaklarının içlerini suyla çalkalayın ve fazla suyu döküp, tatlı ile içlerini doldurun.
- Bardakların ağızlarına streç film kapatıp buzdolabında bekletin.
- 1 gece önceden de yapabilirsiniz.
- Daha sonra tatlıyı bardaklardan çıkartıp (elinizle kenarlardan yavaşça ayırarak çıkarın) hindistan cevizine bulayıp istediğiniz genişlikte dilimleyin, istediğiniz şekilde süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder