21 Mart 2023 Salı

Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi

 

Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız tepeleme doldurunuz)
  • 1 su bardağı silme un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

200 ml lik bardak kullandım 

Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye, süt, şeker, un ve nişastayı koyup güzelce çırpın.
  2. Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Ocaktan alıp içine vanilyaları ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  4. Daha sonra mikserle 4-5 dk güzelce çırpın,bu aşama kıvamı için çok önemli.
  5. Sonra içi düz olan, orta boydaki su bardaklarının içlerini suyla çalkalayın ve fazla suyu döküp, tatlı ile içlerini doldurun.
  6. Bardakların ağızlarına streç film kapatıp buzdolabında bekletin.
  7. 1 gece önceden de yapabilirsiniz.
  8. Daha sonra tatlıyı bardaklardan çıkartıp (elinizle kenarlardan yavaşça ayırarak çıkarın) hindistan cevizine bulayıp istediğiniz genişlikte dilimleyin, istediğiniz şekilde süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder