21 Mart 2023 Salı

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kırmızı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tas bulgur
  • 1 tane defne yaprağı

    Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim sonrasında pişip pişmediğini kontrol edip, eğer çok sertse üzerine bir su bardağı sıcak su daha ekleyelim.
  • Suyunu tamamen çekince içerisine sıvı yağ, küp küp doğranmış olan patates, soğan, havuç ve pırasayı ekleyip, sebzeler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirelim.
  • Yumuşayan sebzelerin üzerine salça ile ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım bulguru ekleyelim iyice karıştırıp, suyunu ve tuzunu ilave edelim.
  • Son olarak defne yaprağını da koyup, kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim. Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder