Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kırmızı et
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 dal pırasa
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tas bulgur
- 1 tane defne yaprağı
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim sonrasında pişip pişmediğini kontrol edip, eğer çok sertse üzerine bir su bardağı sıcak su daha ekleyelim.
- Suyunu tamamen çekince içerisine sıvı yağ, küp küp doğranmış olan patates, soğan, havuç ve pırasayı ekleyip, sebzeler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirelim.
- Yumuşayan sebzelerin üzerine salça ile ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım bulguru ekleyelim iyice karıştırıp, suyunu ve tuzunu ilave edelim.
- Son olarak defne yaprağını da koyup, kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim. Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder