Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar bardağı un (yaklaşık 7-8 su bardağı )
İç harcı için;
- Peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Haşhaş yada susam
Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına koyup karıştıralım. Daha sonra tuz, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyelim. Sonrasında unu da yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Üzerini streç gilmle kapatıp bir saat mayalandıralım.
- Hamur mayalanınca bir iki yoğurup mandalina büyüklüğünde bezelere bölelim.
- Bezeleri elimizle açalım içerisine peynir koyup, kapatıp, yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. 15 dakikada bu şekilde tepsi mayası yaptıralım. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder