6 Mart 2023 Pazartesi

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar bardağı un (yaklaşık 7-8 su bardağı )

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Haşhaş yada susam

    Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına koyup karıştıralım. Daha sonra tuz, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyelim. Sonrasında unu da yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini streç gilmle kapatıp bir saat mayalandıralım.
  • Hamur mayalanınca bir iki yoğurup mandalina büyüklüğünde bezelere bölelim.
  • Bezeleri elimizle açalım içerisine peynir koyup, kapatıp, yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. 15 dakikada bu şekilde tepsi mayası yaptıralım. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder