Bol Vitaminli Bal Kabağı Çorbası ️ Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bal kabağı
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük parça zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı et suyu
- 1 lt içme suyu
Bol Vitaminli Bal Kabağı Çorbası ️ Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzeleri dilimleyelim. Daha sonra uygun bir tencereye yağları alalım.
- Sırasıyla, sarımsak, soğan, patates ve havucu alalım ve birer tur karıştıralım. Çok kavurmanıza gerek yok, sadece yağa lezzetlini bırakması için bu işlemi yapıyoruz.
- Kabak ve zencefil de tencereye alalım, bir tur karıştıralım. Süt, içme suyu ve et suyu ve baharatları ilave edelim. Karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Orta kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben kabak çekirdeği kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder