Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet kedidili bisküvi
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kremşanti için;
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket toz çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Süslemek için;
- Çilek
Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri alalım çırpma teli ile güzelce karıştıralım ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Daha sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
- Ocağın altını kapatıp kremayı sogumaya bırakalım.
- İki poşet kremşanti 1 su bardağı süt ile güzelce çırpalım buzdolabında bekletelim.
- O çikolata sosunu 2,30 su bardağı süt ile tencereye alıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
- Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
- Soğuyan beyaz kremamızın içine çırptığımız kremşanti eklenerek mikser ile beş 6 dakika çırpalım. Daha sonra içine kedi dili bisküvileri dört parçaya bölerek ekleyelim.
- Spatula yardımı ile karıştıralım.
- Büyük boy kare borcama kremayı dökelim güzelce yayalım. Üzerine soğuyan çikolata sosumuzu dökelim. Buzdolabında en az 4 saat bekletelim. Üzerini çilek ile süsleyelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder