Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 10 adet patates
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı tereyağ ( eritilmiş )
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su veya soda
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 300 g kaşar peyniri
- Tuz
Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Benim patatesler büyüklü küçüklüydü.Öncelikle patatesler yıkanır ve haşlanır.
- Bu arada sosumuzu hazırlayalım: uygun bir kaba süt, yumurta, tereyağ, su ve yoğurt alınır ve güzelcene karıştırılır.
- Patatesler soyduktan sonra püre haline getirilir. Üzerine tuz, pul biber ve kaşar peyniri alınır ve karıştırılır.
- En son hazırlamış olduğumuz sos dökülür ve karıştırılır. Harçımız hazır.
- Her yufkaya ince bir tabaka halinde harçımız sürülerek paylaştırılır, 3 yufka üst üste dizilir. Yufkalar rulo haline getirilir.
- Ortadan ikiye keserek dondurucuya alınır. 30 dk bekledikten sonra dilimleyerek 180 derece fırında pişirilir.
Not;Yumurta sarısı sürülmüyor. Buzluktan çıkarı çıkarmaz pişiriyoruz, çözülmesini beklemeye gerek yok. Tamamını pişirmek zorunda değilsiniz, azar azar çıkararak pişirebilirsiniz. 💖affiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder