5 Mart 2023 Pazar

Buzluk Böreği Tarifi

 

Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 10 adet patates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı tereyağ ( eritilmiş )
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su veya soda
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 300 g kaşar peyniri
  • Tuz

    Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Benim patatesler büyüklü küçüklüydü.Öncelikle patatesler yıkanır ve haşlanır.
  • Bu arada sosumuzu hazırlayalım: uygun bir kaba süt, yumurta, tereyağ, su ve yoğurt alınır ve güzelcene karıştırılır.
  • Patatesler soyduktan sonra püre haline getirilir. Üzerine tuz, pul biber ve kaşar peyniri alınır ve karıştırılır.
  • En son hazırlamış olduğumuz sos dökülür ve karıştırılır. Harçımız hazır.
  • Her yufkaya ince bir tabaka halinde harçımız sürülerek paylaştırılır, 3 yufka üst üste dizilir. Yufkalar rulo haline getirilir.
  • Ortadan ikiye keserek dondurucuya alınır. 30 dk bekledikten sonra dilimleyerek 180 derece fırında pişirilir.
  • Not;Yumurta sarısı sürülmüyor. Buzluktan çıkarı çıkarmaz pişiriyoruz, çözülmesini beklemeye gerek yok. Tamamını pişirmek zorunda değilsiniz, azar azar çıkararak pişirebilirsiniz. 💖affiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder