Mahlepli Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz ve tozşeker
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı, akını üzerine
Üzerine;
- 1 küçük kase sarı susam
- Ayırdığımız yumurta akı
Mahlepli Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım tereyağı sert ise rendeleyelim, hamuru unu kenardan alarak yavaşça yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim 10 dk dinlendirelim.
- Tezgahın üzerine biraz un serpelim, beş dk yoğuralım, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, bir parmak uzunluğunda şeritler yapalım, iki ucunu birleştirelim halka şekli verelim, önce yumurta akına sonra susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek 180 derecede 30-35dk pişirelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder