5 Mart 2023 Pazar

Mahlepli Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi

 

Mahlepli Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz ve tozşeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı, akını üzerine

Üzerine;

  • 1 küçük kase sarı susam
  • Ayırdığımız yumurta akı

    Mahlepli Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım tereyağı sert ise rendeleyelim, hamuru unu kenardan alarak yavaşça yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim 10 dk dinlendirelim.
  • Tezgahın üzerine biraz un serpelim, beş dk yoğuralım, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, bir parmak uzunluğunda şeritler yapalım, iki ucunu birleştirelim halka şekli verelim, önce yumurta akına sonra susama bulayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek 180 derecede 30-35dk pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder