18 Mart 2023 Cumartesi

Cevizli Acılı Ezme Tarifi

 

Cevizli Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dolu dolu kaşığı acı biber salçası
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağına yakın zeytin yağı (küçük çay bardağı)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Salçanızın tuz oranına göre tuz (ben kullanmadım)

    Cevizli Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cevizli ezme için öncelikle ceviz hariç tüm malzemeler robota alınır ve robottan geçirilir.
  • Kıvam alınca ceviz de eklenir ve karıştırılır.
  • Hemen tüketmek için hazır olan cevizli acılı ezme servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek cevizle süslenir ve servis edilir.
  • 1 haftadan uzun süre buzdolabında saklamak isterseniz bir kavanoza alıp üzerine zeytin yağı dökün ki bozulmasın.
  • Ben sunumda dondurma kaşığı ile servis ettim. Ama geniş bir kaba alıp üzerine zeytin yağı gezdirerek cevizle de sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder