Cevizli Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 dolu dolu kaşığı acı biber salçası
- 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağına yakın zeytin yağı (küçük çay bardağı)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Salçanızın tuz oranına göre tuz (ben kullanmadım)
Cevizli Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Cevizli ezme için öncelikle ceviz hariç tüm malzemeler robota alınır ve robottan geçirilir.
- Kıvam alınca ceviz de eklenir ve karıştırılır.
- Hemen tüketmek için hazır olan cevizli acılı ezme servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek cevizle süslenir ve servis edilir.
- 1 haftadan uzun süre buzdolabında saklamak isterseniz bir kavanoza alıp üzerine zeytin yağı dökün ki bozulmasın.
- Ben sunumda dondurma kaşığı ile servis ettim. Ama geniş bir kaba alıp üzerine zeytin yağı gezdirerek cevizle de sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder