18 Mart 2023 Cumartesi

Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi

 

Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ( oda sıcaklığında)
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 -5 su bardağı un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Fındık, fıstık

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

    Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ve şekeri ocakta kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ekleyip, orta ateşte 20 dakika kadar kaynatalım.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için; un ve ceviz hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım.
  • Ceviz, kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyerek yoğuralım.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölelim her bir bezeyi elimizle rulo şeklinde uzunca yapıp daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastıralım, çay bardağı yada kurabiye aparatı ile ay şeklinde kesip fırın tepsisine dizelim.
  • Isıtılmış fırında 180 c kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından alınca ilk sıcağı çıkan tatlımıza şerbeti ılık olarak dökelim şerbeti çekince üzerine fındık fıstık elinizde ne varsa süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder