Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ( oda sıcaklığında)
- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 -5 su bardağı un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Fındık, fıstık
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için, su ve şekeri ocakta kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ekleyip, orta ateşte 20 dakika kadar kaynatalım.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; un ve ceviz hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım.
- Ceviz, kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyerek yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölelim her bir bezeyi elimizle rulo şeklinde uzunca yapıp daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastıralım, çay bardağı yada kurabiye aparatı ile ay şeklinde kesip fırın tepsisine dizelim.
- Isıtılmış fırında 180 c kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca ilk sıcağı çıkan tatlımıza şerbeti ılık olarak dökelim şerbeti çekince üzerine fındık fıstık elinizde ne varsa süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder