7 Mart 2023 Salı

Cevizli Kek Tarifi

 

Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 180 gram tereyağı/ margarin
  • 180 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 4 adet yumurta (m boy)
  • 70 ml süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gram un

Ceviz dolgusu için;

  • 150 gram iri kırılmış ceviz
  • 40 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 60 ml süt

Üzeri için;

  • 100 gram pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt

Serpmek için;

  • Toz tarçın

    Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin, şeker, vanilya şekeri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın.
  • Unu ve kabartma tozunu hamura eleyin ve süt ile karıştırın.
  • Hamurun 1/3’ünü hazırladığınız yağlanmış kalıba alın ve yayın. Üzerine cevizli harcı yayın. Geriye kalan hamuru üzerine dökün ve düzeltin. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın.
  • Keki önceden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin (kürdan testi yapın).
  • Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
  • Pudra şekerine sütü ilave edip karıştırın. Glazürü kekin üzerine gezdirin ve üzerine toz tarçın serpin. Dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder