Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 180 gram tereyağı/ margarin
- 180 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tutam tuz
- 4 adet yumurta (m boy)
- 70 ml süt
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram un
Ceviz dolgusu için;
- 150 gram iri kırılmış ceviz
- 40 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 60 ml süt
Üzeri için;
- 100 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
Serpmek için;
- Toz tarçın
Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Margarin, şeker, vanilya şekeri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu hamura eleyin ve süt ile karıştırın.
- Hamurun 1/3’ünü hazırladığınız yağlanmış kalıba alın ve yayın. Üzerine cevizli harcı yayın. Geriye kalan hamuru üzerine dökün ve düzeltin. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın.
- Keki önceden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin (kürdan testi yapın).
- Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Pudra şekerine sütü ilave edip karıştırın. Glazürü kekin üzerine gezdirin ve üzerine toz tarçın serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder