Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Bulamak için;
- İrmik
Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatalım. Kaynamaya başladığında içerisine bir dilim limon atıp 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şerbeti soğuk tatlılık olacak.
- Hamuru için; un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bıçak yardımıyla önce artı sonra çarpı şekil verelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 40 dakika da pişirdim. Fırından çıkıp biraz ılıyan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbetini çektikten sonra çizik kısımlarına fıstık koyarak servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder