23 Mart 2023 Perşembe

Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi

 

Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bulamak için;

  • İrmik

    Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatalım. Kaynamaya başladığında içerisine bir dilim limon atıp 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şerbeti soğuk tatlılık olacak.
  • Hamuru için; un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bıçak yardımıyla önce artı sonra çarpı şekil verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 40 dakika da pişirdim. Fırından çıkıp biraz ılıyan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çektikten sonra çizik kısımlarına fıstık koyarak servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder