23 Mart 2023 Perşembe

Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi

 

Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 kase doğranmış beyaz lahana
  • 3-4 adet haşlanmış, rendelenmiş kırmızı pancar
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 küçük limonun suyu
  • Tuz

    Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kırmızı pancarların kabuğunu soyalım ve 5-10 dakika arası haşlayalım.
  • Bu sırada diğer sebzeleri hazırlayıp, bir kenara alalım.
  • Haşlanan pancarların suyunu süzüp, soğumaya bırakın ve soğuyunca rendeleyelim.
  • Bir kabın içine beyaz lahanayı ekleyelim ve üzerine bir miktar tuz ekleyelim. Elimizle ovalayalım.
  • Diğer sebzeleri ve sos için gerekli malzemeleri de ekleyip, güzelce karıştıralım.
  • Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Not:Kalan salatayı kavanoza koyup buz dolabında muhafaza edebilirsiniz. Turşu tadında bir lezzet oluyor. Çok beğeneceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder