Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 kase doğranmış beyaz lahana
- 3-4 adet haşlanmış, rendelenmiş kırmızı pancar
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tutam doğranmış maydanoz
- 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 küçük limonun suyu
- Tuz
Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kırmızı pancarların kabuğunu soyalım ve 5-10 dakika arası haşlayalım.
- Bu sırada diğer sebzeleri hazırlayıp, bir kenara alalım.
- Haşlanan pancarların suyunu süzüp, soğumaya bırakın ve soğuyunca rendeleyelim.
- Bir kabın içine beyaz lahanayı ekleyelim ve üzerine bir miktar tuz ekleyelim. Elimizle ovalayalım.
- Diğer sebzeleri ve sos için gerekli malzemeleri de ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Not:Kalan salatayı kavanoza koyup buz dolabında muhafaza edebilirsiniz. Turşu tadında bir lezzet oluyor. Çok beğeneceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder