Çilekli Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 fiske tuz
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket toz şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı labne
İçine;
- Çilek veya muz
Üzerine;
- İsteğe bağlı file badem veya file fındık
Çilekli Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye tereyağı ve su eklenir. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyip 2 dk karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Yumurtaları teker teker koyup çırpalım (püf noktası yumurtaları tek tek ekleyip çırpmak buna dikkat edin) çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alalım.
- Yağlı kağıt üzerine yuvarlak veya uzun şekiller sıkalım ve isteğe bağlı file badem koyalım üzerine.
- Önceden ısıtılmış 180° de yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Kreması için; labne tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzeme ocağa alınıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kapatılır.
- Tereyağ, labne ve kremşanti eklenip blender edilir. Daha sonra sıkma torbasına alınır.
- Fırından çıkan eklerleri ortadan ikiye kesip kremadan sıkalım arasına doğranmış çilek veya muz koyabilirsiniz.
- Üzerine pudra şekeri veya çikolatalı sos yapıp servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder