26 Mart 2023 Pazar

Çilekli Ekler Pasta Tarifi

 

Çilekli Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 fiske tuz

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket toz şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı labne

İçine;

  • Çilek veya muz

Üzerine;

  • İsteğe bağlı file badem veya file fındık

    Çilekli Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı ve su eklenir. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyip 2 dk karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları teker teker koyup çırpalım (püf noktası yumurtaları tek tek ekleyip çırpmak buna dikkat edin) çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alalım.
  • Yağlı kağıt üzerine yuvarlak veya uzun şekiller sıkalım ve isteğe bağlı file badem koyalım üzerine.
  • Önceden ısıtılmış 180° de yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Kreması için; labne tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzeme ocağa alınıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kapatılır.
  • Tereyağ, labne ve kremşanti eklenip blender edilir. Daha sonra sıkma torbasına alınır.
  • Fırından çıkan eklerleri ortadan ikiye kesip kremadan sıkalım arasına doğranmış çilek veya muz koyabilirsiniz.
  • Üzerine pudra şekeri veya çikolatalı sos yapıp servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder