Çıtır Sokak Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un(elenmiş un kullanınız)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 su bardağı kavurulmuş susam
Çıtır Sokak Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İnstant maya ılık su ile karıştırılır.
- Un genişçe bir kaba elenir üzerine tuz eklenir. (unu kontrollü ekleyiniz).
- Una suda ertilmiş mayamız su ve sıvı yağ eklenir iyice yoğurulur.
- Hamurun kıvamı biraz sert olacak.
- Yoğrulan hamur dikdörtgen yapılır 7 eşit parçaya ayrılır. Düzgün bir rulo yapılır.
- Üzeri örtülür 30 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamurlara simit şekli verilir.
- Su ve pekmez karıştırılır. İçine simitler batırılır susama bulanır.(isterseniz susamlanmış simitleri dolaba kaldırıp ertesi gün pişirebilirsiniz).
- Susama batırılan simitlerin üzeri örtülür 10- 15 dakika dinlendirilir.
- Fırın tepsisinde simitler döndürülerek inceltilir üzerine biraz bastırılır. 📍
- Bu aşamada da 25-30 dakika dinlendirilir.
- Fırın içine su dolu bir kap yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda 25-30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder