Ravioli Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 800 gr ıspanak
- 200 gr beyaz peynir
- Toz parmesan (tercihe bağlı)
- Karabiber
Haşlamak için;
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Servis için;
- Domates sosu
- Toz parmesan peyniri
Ravioli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarna hamuru için öncelikle unu tezgaha alalım ve ortasını havuz şeklinde çukurlaştıralım.
- Oluşturduğumuz çukura yumurta ve tuzu alalım. Ara ara kenardaki unlardan alarak yumurta ve tuzu çatal yardımıyla hızlıca çırpalım.
- Hamur elimizle yoğurulacak kıvama geldiğinde çatalı bırakalım ve pürüzsüz, sert bir hamur elde edinceye kadar elimizle yoğuralım. Bu aşamada ne kadar güzel yoğurursanız hamurunuz o kadar esnek ve pürüzsüz bir kıvam alacaktır.
- Hazırladığımız hamurun üzerine streç film kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- İç harcı için uygun bir tencereye temizleyip yıkadığımız ıspanakları alalım.
- Üzerine biraz su ilave edip kapağını kapatalım ve haşlanmaya bırakalım.
- Ispanaklar diriliğini kaybedip yumuşadıktan sonra suyunu süzelim ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Soğuyan ıspanakları doğrayalım ve geniş bir kaseye aktaralım.
- Üzerine beyaz peynir, toz parmesan ve karabiber ekleyerek güzelce karıştıralım. Toz parmesan yoksa kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda ben bu tarifte peynir tuzlu olduğu için tuz eklemedim. Siz peynirinizin tuzluluk oranına göre ekleyebilirsiniz.
- Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerden bir tanesini açmak için tezgaha alalım. Diğer bezelerin kurumaması için üzerini streçleyelim.
- Hamuru unlayarak oklava yardımı ile biraz genişletelim. Ardından makine ile kademe kademe hamuru açalım. Eğer siz makine kullanmayacaksanız hamuru oklava ile de kolaylıkla açabilirsiniz.
- Mantı hamuru inceliğinde açtığımız hamurumuzu tezgaha alalım. kenarlarındaki eğrilikleri düzeltelim.
- Hamuru ortadan keselim ve üzerine hazırladığımız iç harcından aralıklı olacak şekilde yerleştirelim. Eğer alanınız varsa hamuru kesmeden de hazırlayabilirsiniz.
- Hamurun diğer boş kısmını, iki ucu birleşecek şekilde harcın üzerine kapatalım. Aralarındaki boşluklara parmağımızla bastıralım. Ardından o boşluklardan düz veya tırtıklı bir bıçak ile keselim.
- Diğer hamurlara da aynı işlemleri uygulayarak hazırlayalım.
- Raviolilerimizi tuzlu kaynar suya alalım ve haşlayalım.
- Servis aşamasında kullanmak için ufak bir tavaya domates sosumuzu alalım ve kaynamaya bırakalım.
- 6-7 dakika kadar haşladığımız raviolilerimizi süzgeç yardımı ile suyun içerisinden alalım.
- Servis için tabağa biraz domates sosu dökelim ve suyunu süzdüğümüz raviolileri yerleştirelim.
- Üzerine tekrar domates sosundan gezdirerek parmesan serpiştirelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder