Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı fındık (isteğe bağlı)
Dondurma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, nişasta, pudra şekeri, tereyağ, sıvı yağ bir kaba alınır ve karıştırılır.
- Üzerine kontrollü olarak un eklenir. Kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğrulur.
- Fındık ve damla çikolatada eklenerek dondurma kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder