22 Mart 2023 Çarşamba

Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık (isteğe bağlı)

    Dondurma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, nişasta, pudra şekeri, tereyağ, sıvı yağ bir kaba alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine kontrollü olarak un eklenir. Kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğrulur.
  • Fındık ve damla çikolatada eklenerek dondurma kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve tepsiye dizilir.
  • 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder