Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane bonfile et (jülyen doğranmış)
- 4 tane kırmızı kapya biber (jülyen doğranmış)
- 2 tane soğan (yarım halka doğranmış)
- Tuz, karabiber, kekik, pulbiber, tatlı toz kırmızı biber (damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
- 4 kaşık tereyağı
Pilav için;
- 1 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
- 1.5 su bardağı su
- Tuz (damak zevkine göre ayarlanabilir)
- 2 kaşık tereyağı
Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını uygun bir tavaya alıyoruz. Etleri ekliyoruz. Rengine dönene kadar pişiriyoruz. Daha sonra soğan ve biberi ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Sebzeler diriliğini kaybedince baharatları ekliyoruz ve etler pişen kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer tarafta ıslatmış olduğumuz pirinci süzüp kenara alıyoruz. Uygun bir tavaya tereyağını ekleyip pirinçleri koyuyoruz. Kavrulan pirince su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen etleri bir kaba alıp üzerine pişen pilavı serip ters çevirip servis ediyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder