22 Mart 2023 Çarşamba

Etli Pilav Tarifi

 

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane bonfile et (jülyen doğranmış)
  • 4 tane kırmızı kapya biber (jülyen doğranmış)
  • 2 tane soğan (yarım halka doğranmış)
  • Tuz, karabiber, kekik, pulbiber, tatlı toz kırmızı biber (damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 4 kaşık tereyağı

Pilav için;

  • 1 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz (damak zevkine göre ayarlanabilir)
  • 2 kaşık tereyağı

    Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını uygun bir tavaya alıyoruz. Etleri ekliyoruz. Rengine dönene kadar pişiriyoruz. Daha sonra soğan ve biberi ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Sebzeler diriliğini kaybedince baharatları ekliyoruz ve etler pişen kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta ıslatmış olduğumuz pirinci süzüp kenara alıyoruz. Uygun bir tavaya tereyağını ekleyip pirinçleri koyuyoruz. Kavrulan pirince su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen etleri bir kaba alıp üzerine pişen pilavı serip ters çevirip servis ediyoruz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder