Ev Yapımı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su (500 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Yağlamak için;
- Tereyağı
Ev Yapımı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Evde gözleme tarifi için öncelikle uygun bir kap içerisine unu alalım.
- Üzerine maya ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Ardından ortasını çukurlaştıralım ve ılık suyu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyip üzerine temiz bir bez örterek 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurun üzerini açarak tekrardan yoğuralım ve havasını alalım.
- İç harcı için peyniri uygun bir tabağa alarak çatalla ezelim.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştıralım.
- Un serptiğimiz tezgaha hamurumuzu alarak tekrar yoğuralım ve toparlayalım.
- Toparlanan hamurumuzu önce 4 eşit parçaya, ardından her bir parçayı da toplamda 12 parça olarak şekilde ayıralım.
- Ardından her bir parçayı içe doğru toparlayarak beze haline getirelim.
- Hazırladığımız bezleri unladığımız tabağa alalım. Kurumaması için üzerine bir örtü örterek kenarda bekletelim.
- Bezelerden bir tanesini unlanmış tezgaha alarak elimizle üzerine bastıralım ve çok az genişletelim.
- Üzerine un serpelim ve oklava yardımı ile bezemizi açalım.
- Açtığımız bezemizin yarısına iç harcımızdan yerleştirelim. Diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarına parmak uçlarımızla bastıralım. Hamur kesme aparatı ile gözlememizin kenarındaki fazlalıkları keserek düzeltelim.
- Tüm gözlemelerimizi aynı şekilde hazırladıktan sonra elektrikli sacda çevirerek pişirelim.
- Pişen gözlemelerimizin her iki tarafını da tereyağı ile yağladıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder