22 Mart 2023 Çarşamba

Ev Yapımı Gözleme Tarifi

 

Ev Yapımı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su (500 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Yağlamak için;

  • Tereyağı

    Ev Yapımı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evde gözleme tarifi için öncelikle uygun bir kap içerisine unu alalım.
  • Üzerine maya ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından ortasını çukurlaştıralım ve ılık suyu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyip üzerine temiz bir bez örterek 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamurun üzerini açarak tekrardan yoğuralım ve havasını alalım.
  • İç harcı için peyniri uygun bir tabağa alarak çatalla ezelim.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştıralım.
  • Un serptiğimiz tezgaha hamurumuzu alarak tekrar yoğuralım ve toparlayalım.
  • Toparlanan hamurumuzu önce 4 eşit parçaya, ardından her bir parçayı da toplamda 12 parça olarak şekilde ayıralım.
  • Ardından her bir parçayı içe doğru toparlayarak beze haline getirelim.
  • Hazırladığımız bezleri unladığımız tabağa alalım. Kurumaması için üzerine bir örtü örterek kenarda bekletelim.
  • Bezelerden bir tanesini unlanmış tezgaha alarak elimizle üzerine bastıralım ve çok az genişletelim.
  • Üzerine un serpelim ve oklava yardımı ile bezemizi açalım.
  • Açtığımız bezemizin yarısına iç harcımızdan yerleştirelim. Diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarına parmak uçlarımızla bastıralım. Hamur kesme aparatı ile gözlememizin kenarındaki fazlalıkları keserek düzeltelim.
  • Tüm gözlemelerimizi aynı şekilde hazırladıktan sonra elektrikli sacda çevirerek pişirelim.
  • Pişen gözlemelerimizin her iki tarafını da tereyağı ile yağladıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder