19 Mart 2023 Pazar

Fransız Galete Tarifi

 

Fransız Galete Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram soğuk tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Ezine peynir
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam taze fesleğen
  • Çeri domates

    Fransız Galete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve unu satırla kıyarak birbirine yediriyoruz. Elimizle hamura giriyoruz. Sirke, tuz, kekik, su ile hepsini yoğuruyoruz. Unu kontrollü ekliyoruz.
  • Hazırlanan hamuru streçleyip sertleşmesi için buzdolabına koyup 15 dk dinlendiriyoruz. (hamuru ikiye bölüyoruz)yağlı kağıdın üzerine hamuru alıp elimizle açıyoruz. Ortasının üzerine peynir koyuyoruz. Kenarlarını içine doğru kıvırıyoruz.
  • Üzerine ikiye bölünmüş çeri domateslerini ikiye bölüp koyuyoruz. Sarımsağı rendeleyip üzerine serpiyoruz. Susam ve yumurta sarısını karıştırıp hamurumuzun etrafına sürüyoruz.
  • 175 derecede fan ayarında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder