Fransız Galete Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram soğuk tereyağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
İç harcı için;
- Ezine peynir
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam taze fesleğen
- Çeri domates
Fransız Galete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve unu satırla kıyarak birbirine yediriyoruz. Elimizle hamura giriyoruz. Sirke, tuz, kekik, su ile hepsini yoğuruyoruz. Unu kontrollü ekliyoruz.
- Hazırlanan hamuru streçleyip sertleşmesi için buzdolabına koyup 15 dk dinlendiriyoruz. (hamuru ikiye bölüyoruz)yağlı kağıdın üzerine hamuru alıp elimizle açıyoruz. Ortasının üzerine peynir koyuyoruz. Kenarlarını içine doğru kıvırıyoruz.
- Üzerine ikiye bölünmüş çeri domateslerini ikiye bölüp koyuyoruz. Sarımsağı rendeleyip üzerine serpiyoruz. Susam ve yumurta sarısını karıştırıp hamurumuzun etrafına sürüyoruz.
- 175 derecede fan ayarında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder