19 Mart 2023 Pazar

Ispanak Yemeği Tarifi

 

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. ıspanak
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (çeyrek)
  • 1 adet limon

    Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanakları küçük doğrayıp, sirkeli suda 10 dakika bekletelim.
  • Sonra bol suda güzelce yıkayıp, süzülmesi için kenara alalım.
  • Tencereye aldığımız sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye (yuvarlak doğranmış) Havuçlar da diriliğini kayıp edinceye kadar kavuralım.
  • Salça ve baharatlarla 1-2 dakika kadar tekrar kavuralım (kokusu çıkıncaya) Ispanakları ekleyelim (ıspanaklar) renk değiştirince pirinç bulgur tuz ve et suyunu ilave edip, güzelce karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim.
  • Tencerenin kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakalım.
  • Üzerine sıvı yağda pulbiber ve kızartıp dökelim, arzuya göre (limon sıkılır) limon lezzet verir 🍋🍋 Sıcak servis edelim 👌 Ispanak sevenlere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder