Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr. ıspanak
- 2 adet küçük havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı et suyu
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (çeyrek)
- 1 adet limon
Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları küçük doğrayıp, sirkeli suda 10 dakika bekletelim.
- Sonra bol suda güzelce yıkayıp, süzülmesi için kenara alalım.
- Tencereye aldığımız sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye (yuvarlak doğranmış) Havuçlar da diriliğini kayıp edinceye kadar kavuralım.
- Salça ve baharatlarla 1-2 dakika kadar tekrar kavuralım (kokusu çıkıncaya) Ispanakları ekleyelim (ıspanaklar) renk değiştirince pirinç bulgur tuz ve et suyunu ilave edip, güzelce karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakalım.
- Üzerine sıvı yağda pulbiber ve kızartıp dökelim, arzuya göre (limon sıkılır) limon lezzet verir 🍋🍋 Sıcak servis edelim 👌 Ispanak sevenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder