Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr makarna
- 1 tane et bulyon
- Tuz
- Su️️
Kıymalı kat için:
- 450 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 kapya kırmızı biber
- 200 gr domates püresi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
- Tuz
Beşamel için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 fiske karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 250 gr kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarna et bulyon ve tuzlu su içersinde çok fazla yumuşatmadan haşlanır ve süzülür.
- Kıyma için:Soğanlar yemeklik doğranır, biber çok küçük doğranır tavanın içerisine tereyağ ve sıvı yağ ile birlikte kavrulur.
- Sonra kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Ardından domates püresi salçalar ve baharatlar eklenir ve kısa karıştırılır.
- Beşamel sosu için :Tencerede tereyağ eritilir ve un kavrulur.
- Sonra üzerine süt eklenir ve kıvam alıp koyuluşana kadar durmadan çırparak pişirilir.
- Son olarak tuz, karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
- Makarnanın yarısı fırın kabına alınır.
- Üzerine kıymalı harç yayılır ve biraz kaşar peyniri serpiştirilir.
- Kalan makarnada üzerine alınır.
- Beşamel sos dökülür ve son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.💖Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder