Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için
- 2 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı granül kahve
Üzerine
- 100 ml krema
- 80 gram sütlü-bitter çikolata
Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri en az 5 dakika rengi açılıp kabarana kadar çırpın.
- Sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpın.
- Kuru malzemeleri de elenmiş veya eleyerek ekleyin ve çok az karıştırın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı dökün.
- 180 derece fansız alt üst ayar ısınmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Kek fırından çıkıp bir kaç dakika dinlendikten sonra kekin kek kalıbından rahatça ayrılacağına emin olun. Hareket ettirerek kontrol edebilirsiniz.
- Kahveli sütün üçte ikisini kek kalıbındayken dökün. Çok hızlı bir şekilde çekiyor zaten.
- Bekletmeden kalıbı servis tabağına çevirin.
- Kalan kahveli sütten kekin üzerine dökün. Ardından çikolata sosunu dökün ve servis edebilirsiniz. Afiyet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder