Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuzu pirzola
- 2 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3-4 adet domates
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kekik
Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirzolaların üzerine tuz, kırmızı toz biber, kekik ve zeytinyağı ekleyip iyice harmanlıyoruz.
- Fırına dayanıklı bir tencerenin tabanına biraz tereyağı ile yağlayın.
- Üzerine piyazlık doğranmış soğanı yayın.
- Üzerine halka kesilmiş domatesi, küp kesilmiş biberleri son olarak sarımsağı ekleyip sebzelerin üzerine tuz ve istediğiniz baharatları serpiştirin.
- Üzerine soslanmış pirzolaları dizip, biraz tereyağı parçacıkları ekleyip, kapağını kapatıp 210-220 derece fırında yaklaşık 50-60 dk pişirin.
- Daha sonra üzeri açık 10-15 dk daha kontrollü pişirin ( pirzolaları çevirin iki tarafı kızarsın) sıcak sıcak pilav salata eşliğinde servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder