Krem Şantili Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 poşet krem şanti (Toz halinde kullanılacak)
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
İçi için:
- 300 gram lor peyniri
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Krem Şantili Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ,yumurta ve tereyağ ,yoğurma kabında karıştırılır.
- Sonra sıvı yağ ,krem şanti, süt, tuz, kabartma tozu, ilave edilir azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğrulur.
- İçi için; lor peyniri ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Lor peynir tuzsuz ise, tuz ekleyin.
- Hamurdan küçük parçalar alıp iç malzeme koyulur yuvarlanır yuvarlak form verilir.
- Tepsiye yağlı kağıt serilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür susam çörek otu serpilir.
- 180 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder