Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 12 yaprak güllaç
- 2 su bardağı şeker
- 1.5 litre süt
- Çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Çilek ( yada güllaça yakışan meyveler)
- Toz antep fıstık
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü ve şekeri koyup elimiz yanmayacak kadar ısıtıp, yani şeker eriyene kadar (eğer çok sıcak olursa hamur olur)
- Tepsiye güzel şekilde parlak kısmı üste gelecek şekilde yaprağı koyup, kuru yer kalmayacak sütü gezdirelim bu işlemi 6 yaprağa kadar yapalım.
- 6 yapraktan sonra çektiğimiz cevizi koyalım ve aynı şekilde kuru yer kalmayacak şekilde sütü gezdirelim yaprak bitene kadar devam edelim. Kalan sütü üzerine gezdirelim.
- En az 2 saat dinlendirelim dolapta. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder