25 Mart 2023 Cumartesi

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 yaprak güllaç
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 litre süt
  • Çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Çilek ( yada güllaça yakışan meyveler)
  • Toz antep fıstık

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sütü ve şekeri koyup elimiz yanmayacak kadar ısıtıp, yani şeker eriyene kadar (eğer çok sıcak olursa hamur olur)
  • Tepsiye güzel şekilde parlak kısmı üste gelecek şekilde yaprağı koyup, kuru yer kalmayacak sütü gezdirelim bu işlemi 6 yaprağa kadar yapalım.
  • 6 yapraktan sonra çektiğimiz cevizi koyalım ve aynı şekilde kuru yer kalmayacak şekilde sütü gezdirelim yaprak bitene kadar devam edelim. Kalan sütü üzerine gezdirelim.
  • En az 2 saat dinlendirelim dolapta. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder