25 Mart 2023 Cumartesi

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 m)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

    Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra uygun bir tencereye alalım ve haşlayalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından patates püresini 6 eşit parçaya bölerek elimizde top haline getirelim.
  • Tavuk sote için ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ve kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini ekleyerek kavuralım.
  • Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra doğradığımız soğanı, kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçası, baharatlar ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Suyunu da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim.
  • Patates pürelerini fırın kabına dizelim. Üzerine bardağın tabanı ile bastırarak çukurlaştıralım.
  • Oluşan çukurlara tavuk sotemizi paylaştıralım. Son olarak üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek fırını üst ızgara ayarında 200°C de 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda patates püreli tavuk sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder