Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 25 gram tuz
- 50 gram şeker
- 80 gram sıvı yağ
- 300 gram süt
- 300 gram su
- 50 gram yaş maya
Üzerine
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu yada susam
Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Undan havuz yapıp tuzu etrafına serpelim.
- Süt, maya, şeker ekleyip önce elimizle eritelim diğer malzemeleri ekleyelim. Unu yavaş yavaş karıştırarak yoğuralım üzerine streç film kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Tezgahı unlayıp hamurumuzu alalım 12 eşit parçaya bölelim bezeler yapalım tepsiye dizelim.
- Yağlı kağıt sermeye gerek yoktur.
- 38 40 c ısıtılmış kapatılmış fırında 15 dakika tepsi mayasına bırakalım.
- Mayalanan ekmeklere söndürmeden yumurta sarısını fırçayla sürelim.
- Üzerine çörek otu serpelim 170 c ısıtılmış fırında 25 30 dakika arası kontrollü pişirelim.
(not her fırın farklı olabilir burda fırınınıza göre ayarlayın kızartmasını) hamburgerde sandiviç ekmeği olarak da kullabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder