23 Mart 2023 Perşembe

Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi

 

Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 25 gram tuz
  • 50 gram şeker
  • 80 gram sıvı yağ
  • 300 gram süt
  • 300 gram su
  • 50 gram yaş maya

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu yada susam

    Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Undan havuz yapıp tuzu etrafına serpelim.
  • Süt, maya, şeker ekleyip önce elimizle eritelim diğer malzemeleri ekleyelim. Unu yavaş yavaş karıştırarak yoğuralım üzerine streç film kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Tezgahı unlayıp hamurumuzu alalım 12 eşit parçaya bölelim bezeler yapalım tepsiye dizelim.
  • Yağlı kağıt sermeye gerek yoktur.
  • 38 40 c ısıtılmış kapatılmış fırında 15 dakika tepsi mayasına bırakalım.
  • Mayalanan ekmeklere söndürmeden yumurta sarısını fırçayla sürelim.
  • Üzerine çörek otu serpelim 170 c ısıtılmış fırında 25 30 dakika arası kontrollü pişirelim.
  • (not her fırın farklı olabilir burda fırınınıza göre ayarlayın kızartmasını) hamburgerde sandiviç ekmeği olarak da kullabilirsiniz.

    Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder