Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı et suyu (600 ml)
- 4 su bardağı sıcak su (800 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
- Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
- Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
- 1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
- Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder