Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 su bardağı dövülmüş haşhaş (140 gr)
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Haşhaşlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hazır yufkadan haşhaşlı börek için öncelikle dövülmüş haşhaşı uygun bir kaseye alalım.
- Üzerine sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Yufkalarımızın bir tanesini tezgaha serelim. Üzerine haşhaşlı harcın yarısını dökerek her yerine gelmesini sağlayalım.
- Ardından 2. yufkayı da üzerine yerleştirelim ve kalan haşhaşı da her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Yufkalarımızı bir bıçak veya rulet yardımıyla önce 4 parçaya ardından 24 parçaya ayıralım. Yufkaların büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.
- Geniş kısmından başlayarak yufkalarımızı sigara böreği sarar gibi saralım.
- Sardığımız haşhaşlı rulo böreklerimizi fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Son olarak böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürerek kavrulmuş susam serpelim.
- Yufkalı haşhaşlı böreklerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen çıtır çıtır haşhaşlı böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder