3 Mart 2023 Cuma

Haşhaşlı Börek Tarifi

 

Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı dövülmüş haşhaş (140 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam

    Haşhaşlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazır yufkadan haşhaşlı börek için öncelikle dövülmüş haşhaşı uygun bir kaseye alalım.
  • Üzerine sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştıralım ve bir kenara alalım.
  •  Yufkalarımızın bir tanesini tezgaha serelim. Üzerine haşhaşlı harcın yarısını dökerek her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Ardından 2. yufkayı da üzerine yerleştirelim ve kalan haşhaşı da her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Yufkalarımızı bir bıçak veya rulet yardımıyla önce 4 parçaya ardından 24 parçaya ayıralım. Yufkaların büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.
  • Geniş kısmından başlayarak yufkalarımızı sigara böreği sarar gibi saralım.
  • Sardığımız haşhaşlı rulo böreklerimizi fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Son olarak böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürerek kavrulmuş susam serpelim.
  • Yufkalı haşhaşlı böreklerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen çıtır çıtır haşhaşlı böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder