Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece öncesi kuru fasulyeler sıcak suya ıslatılmaya bırakılır. Islanan fasulyelerimizi üstü geçecek şekilde su doldurulup bir tencerede hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Haşlanan fasulyelerin üzerine 1 su bardağı soğuk su döküp dinlenmeye bırakılır.
- Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine salça, kimyon ve pulbiber eklenerek kavrulur.
- Daha sonra suyunu süzdüğümüz fasulyeleride ilave ederek 2 dk kavurun ve sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Not:Ben termi düdüklü kullandım ve 25 dk da pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder