Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy havuç (3 su bardağı)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 çay bardağı konserve mısır
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlar sıvı yağ ile çok iyi yumuşayıncaya kadar karıştırılarak sotelenip soğumaya bırakılır.
- Soğuyan havuçlara mısır ve ince doğranmış köz biber eklenip karıştırılır.
- Sosu için kalan malzemeler ayrı bir kaseye alınıp karıştırılıp havuçların üzerine dökülerek karıştırılır.
- Servis tabağına alınarak ceviz ve kuru naneyle süsleyip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder