Fırında Çıtır Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- 6 yemek kaşığı mısır unu
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (Ya da 3 diş sarımsak)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 şişe maden suyu
- 1 kg karnabahar
Fırında Çıtır Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, galeta unu, mısır unu, sıvı yağ, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, zerdeçal, karabiber, tuz ve maden suyunu koyup karıştırıyoruz.
- 1 kg karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırıyoruz.
- Eğer karnabaharı yarım kilo kullanırsanız malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz.
- Küçük karnabahar parçalarını sosa batırarak fırın tepsisine diziyoruz.
- 200°c fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder