Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 tatlı kaşığı tuz purux
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Beğendisi için
- 2 adet patlıcan (Közlenmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz purux
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendelenmiş
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etimizi küçük doğradığımız soğanlar ile pişiriyoruz.
- Domates,salça ve biberleri doğrayıp ilave ediyoruz.
- Daha sonra baharatları ve suyu ekleyip yarım saat pişiriyoruz.
- Közlenmiş patlıcanları soyup ve doğradıktan sonra tereyağında kavurduğumuz unumuza ilave ediyoruz.
- Sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz ve baharatları ilave edip en son olarak peyniri ilave ediyoruz.
- Servis tabağımıza ilk olarak patlıcanımızdan yerleştiriyoruz.
- Üzerine de hazırladığımız etli karışımımızı kaşık yardımıyla üstüne koyarak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder