23 Mart 2023 Perşembe

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz purux
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Beğendisi için

  • 2 adet patlıcan (Közlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz purux
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendelenmiş

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi küçük doğradığımız soğanlar ile pişiriyoruz.
  • Domates,salça ve biberleri doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Daha sonra baharatları ve suyu ekleyip yarım saat pişiriyoruz.
  • Közlenmiş patlıcanları soyup ve doğradıktan sonra tereyağında kavurduğumuz unumuza ilave ediyoruz.
  • Sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz ve baharatları ilave edip en son olarak peyniri ilave ediyoruz.
  • Servis tabağımıza ilk olarak patlıcanımızdan yerleştiriyoruz.
  • Üzerine de hazırladığımız etli karışımımızı kaşık yardımıyla üstüne koyarak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder