25 Mart 2023 Cumartesi

İrmikli Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp orta ateşte 10 dakika kaynatarak irmikli tatlının şerbetini hazırlayalım.
  • Sürenin sonunda şerbeti ocaktan alalım ve ılıması için kenarda bekletelim.
  • Hamuru için karıştırma kabına sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alarak karışıncaya kadar karıştıralım.
  • Üzerine irmik, un ve kabartma tozu ekleyerek tekrardan karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kurabiye gibi şekillendirerek aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  • İsteğe göre üzerine ceviz ya da fındık batırın. Ben her ikisinden de yapmadım.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
  • Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim.
  • Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun:)

    Not:  İlk yaptığımda şerbeti kaynatmadan su ve şeker karışımını tatlının üzerine dökmüştüm, aldığım yorumları değerlendirip kaynatarak yaptığımda çok daha güzel oldu. Bu sebeple tarifi değiştirdim. Size de bu haliyle öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder