Tavuklu Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 kırmızı biber
- Yarım yeşil biber
- 4 yemek kaşığı mısır
- 5 yemek kaşığı dondurulmuş bezelye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 600 ml su
1 tatlı kaşığı;
- 1/2 (yarım) karabiber
- 1/2 (yarım) kırmızı toz biber
Tavuklu Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeleri küçük küp halinde doğrayın. Yağı tavada kızdırıp tavukları hafif kızartın.
- Ardından soğan ve havucu ilave edip devam kavurun. Biberleri, mısırı ve bezelyeyide ekleyip devam kavurun.
- En son tereyağı ve arpa şehriyeyi ilave edip çok kısa kavurup baharatları ve suyu ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ayara getirip kapağını kapatın. Suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder