Kakaolu Çatlayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) şu bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yumurta (Tek tek eklenecek)
- 6 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Bulamak için:
- Pudra şekeri
Kakaolu Çatlayan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağ, şeker ve kakaoyu bir kaba alalım ve spatula ile karıştıralım.
- Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpalım. (önce birini ekleyip çırpalım sonra diğerini ekleyip çırpalım)
- Daha sonra unu ekleyerek spatulayla biraz karıştıralım ve vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce spatulayla karıştıralım.
- Üzerini streç filmle kapatıp buzlukta 30 dakika dinlendireyim.
- Sonra ayrı bir kaba pudra şekeri koyalım ve kaşıkla çok büyük olmayacak şekilde parçalar alıp yuvarlak yapalım ve pudra şekerine bulayacak teoriye çizelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika kontrollü pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. İsterseniz buzdolabı poşetlerine soğuduktan sonra koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder