14 Mart 2023 Salı

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (yarım çay bardağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket ınstant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un kontrollü
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber,pulbiber (Arzu ettiğimiz baharatları kullanabiliriz)
  • Tuz

    Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurunu hazırlayalım.
  • Yoğurma kabına maya,şeker ve ılık suyu alalım iyice çırpalım.
  • İçine sıvı yağ yoğurt ilave edelim iyice çırpalım.
  • Azar,azar unu ilave edelim ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
  • Hamuru iyice kabarana kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Ortalama bir saatte mayalanır.
  • İç harcını hazırlayalım. Soğanları çok küçük olacak şekilde doğraylım ,biberleri ince doğrayalım.
  • Donateslerin kabuklarını soyalım küçük doğrayalım.
  • Salça ,baharatlar ve sıvı yağı ilave ederek elimizle çok az yoğuralım.
  • Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar olarak hamuru ayıralım.
  • Uzunlamasına açalım iç harcından yeterli miktarda koyup önce uçlarından sonra kenarlarından bir parmak kadar içe doğru katlayalım.
  • Uygun bir tepsiye alarak 170 derece fansız fırında pişmeye alalım.
  • Fırından çıkmaya beş dakika kala rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim üzerlerine eriye kadar pişirelim.
  • Sıcak fırından çıkınca hamur kısımlarına tereyağ sürelim. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder