24 Mart 2023 Cuma

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

 

Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sıvı yağ (400 ml)
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (kıyırlığı için)
  • 5,5 su bardağı un

İçine;

  • İri kıyılmış ceviz veya fındık

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

    Kalburabastı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Tencereye toz şeker ve suyu alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limonu ilave edip 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Un hariç malzemeleri kabımıza alıp karıştıralım. Azar azar un ilave edip hamuru yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kalıbın üzerine bastıralım. İçine ceviz ekleyip kapatalım. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişebilir.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti iyi çekmesi için ters yüz yapalım. Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder