Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıvı yağ (400 ml)
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat (kıyırlığı için)
- 5,5 su bardağı un
İçine;
- İri kıyılmış ceviz veya fındık
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Tencereye toz şeker ve suyu alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limonu ilave edip 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Un hariç malzemeleri kabımıza alıp karıştıralım. Azar azar un ilave edip hamuru yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kalıbın üzerine bastıralım. İçine ceviz ekleyip kapatalım. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişebilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti iyi çekmesi için ters yüz yapalım. Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder