Tam Kıvamında Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet güllaç yaprağı (300gr)
- 2 kilo süt
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi veya fındık içi
Üzeri için;
- Nar, çilek (dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz)
- Fıstık tozu
Tam Kıvamında Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak süte şekeri ilave edip ocakta şeker eriyene kadar karıştırın kesinlikle kaynatmayın erimesi yeterli olacaktır.
- Güllaç yapraklarını ortadan ikiye tepsiye göre ayarlayıp kesiyorum.
- Tepsiye tam geliyorsa kesmenize gerek yok. Parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde ayarlıyorum.
- Ve her güllaç yaprağına 1 veya 2 kepçe süt dökerek 6 adet alt kısma 6 adet üst kısma olacak şekilde ayarlanır 6 yaprak koyduktan sonra ceviz ilave edip üst tarafına da güllaç yapraklarını koyup süt ile ıslatılır.
- Sütun geri kalanı güllacın üzerine dökülür ve sütü çekene kadar dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen güllaç istenilen boyutta kesilir ve üzeri nar ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder