Karnabahar Köftesi (Karnabahar Mücveri) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- 1 fincan un (Türk kahvesi fincanı ya da yarım su bardağı)
- 1 tutam maydanoz
- Arzuya göre dereotu
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- Yarım çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Toz nane
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Haşlamak İçin;
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
Karnabahar Köftesi (Karnabahar Mücveri) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
- Ardından karnabahar köftesi hazırlamak için karnabaharlar ufak parçalanıp tencereye alınır.
- Tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır.
- Haşlanınca suyu süzülür ve çatal yardımıyla ezilir.
- Geniş bir kasede ezilmiş karnabaharlar, çok küçük yemeklik doğranmış (veya rendelenmiş) soğan, yumurta, un, tuz ve baharatlar karıştırılır.
- En son olarak ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
- İyice karıştırıldıktan sonra karnabahar köfteleri kızgın yağda kızartılır. (Harcı, kızgın yağa yemek kaşığı yardımıyla dökebilirsiniz) Karnabahar köftesi tercihen yanında yoğurt ile servis yapılır.
..::Afiyet Olsun::..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder