2 Mart 2023 Perşembe

Karnabahar Köftesi (Karnabahar Mücveri) Tarifi

 

Karnabahar Köftesi (Karnabahar Mücveri) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan un (Türk kahvesi fincanı ya da yarım su bardağı)
  • 1 tutam maydanoz
  • Arzuya göre dereotu
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • Yarım çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Toz nane

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Haşlamak İçin;

  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Karnabahar Köftesi (Karnabahar Mücveri) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
  • Ardından karnabahar köftesi hazırlamak için karnabaharlar ufak parçalanıp tencereye alınır.
  • Tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır.
  • Haşlanınca suyu süzülür ve çatal yardımıyla ezilir.
  • Geniş bir kasede ezilmiş karnabaharlar, çok küçük yemeklik doğranmış (veya rendelenmiş) soğan, yumurta, un, tuz ve baharatlar karıştırılır.
  • En son olarak ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
  • İyice karıştırıldıktan sonra karnabahar köfteleri kızgın yağda kızartılır. (Harcı, kızgın yağa yemek kaşığı yardımıyla dökebilirsiniz) Karnabahar köftesi tercihen yanında yoğurt ile servis yapılır.
  • ..::Afiyet Olsun::..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder