23 Mart 2023 Perşembe

Katmer Tarifi

 

Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su ılık bardağı su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Arsına sürmek için;

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına suyu ve tuzu dökelim daha sonra kontrollü şekilde unu ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan dokuz tane beze yapalım bezeleri biraz dinlendirelim yaklaşık 15 dakika kadar.
  • Tereyağını sıvı yağ ile beraber eritelim. Un serptigimiz zeminde bezeleri açalım içerisine yağ sürelim. Her tarafına gelecek şekilde sürdükten sonra rulo şeklinde saralım. Çekiştirerek gül böreği şekli verelim.
  • Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Üzerini streç folyo ile kapatalım en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bir gün önceden yapsanız da hiçbir şey olmuyor.
  • Daha sonra dolaptan çıkarttığımız hamurları servis taba büyüklüğünde açalım. Kızgın tavada arkalı önlü pişirelim. Pişirme esnasında kızaran tarafa artan yağdan sürelim.
  • Sahur için düşünürseniz bir gün önceden hazırlarsınız sahurda taze taze kızartırsınız kesinlikle tavsiye ediyorum çok lezzetli bir tarif deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder