Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su ılık bardağı su
- Tuz
- Aldığı kadar un
Arsına sürmek için;
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına suyu ve tuzu dökelim daha sonra kontrollü şekilde unu ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan dokuz tane beze yapalım bezeleri biraz dinlendirelim yaklaşık 15 dakika kadar.
- Tereyağını sıvı yağ ile beraber eritelim. Un serptigimiz zeminde bezeleri açalım içerisine yağ sürelim. Her tarafına gelecek şekilde sürdükten sonra rulo şeklinde saralım. Çekiştirerek gül böreği şekli verelim.
- Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Üzerini streç folyo ile kapatalım en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bir gün önceden yapsanız da hiçbir şey olmuyor.
- Daha sonra dolaptan çıkarttığımız hamurları servis taba büyüklüğünde açalım. Kızgın tavada arkalı önlü pişirelim. Pişirme esnasında kızaran tarafa artan yağdan sürelim.
- Sahur için düşünürseniz bir gün önceden hazırlarsınız sahurda taze taze kızartırsınız kesinlikle tavsiye ediyorum çok lezzetli bir tarif deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder