23 Mart 2023 Perşembe

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta (küçük olursa 3 adet kullanın)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;

  • 150 gram sütlü çikolata
  • 5 gram bitter çikolata
  • 1 paket sıvı krema

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşasıya çırpıyoruz süt ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Unu, kakao ve vanilini, kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz, orta boy kelepçeli kalıba kenarlardan başlayarak döküyoruz hafif yere vuruyoruz.
  • 170 derece fırında kontrollü bir şekilde 30 dk pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekimizin üzerine 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatıyoruz çikolata ganajı hazırlayalım sıvı kremayı tavaya koyup, parçalanmış çikolatayı ilave edip, eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Kremayı hazırlamaya geçelim, kremşantiyi süt ile çırpıyoruz, hindistancevizi ve pudra şekeri de ilave edip, biraz daha çırpıyoruz.
  • Keki kalıptan çıkarmadan kremamızı kekimizin üzerine sürüp, onun üzerini de soğuyan çikolata ganajı döküyoruz, 4 saat kadar buzdolabında üzerindeki çikolata ganajı donmasını sağlıyoruz.
  • Daha sonra kalıptan çıkarıp arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis edebiliriz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder