Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta (küçük olursa 3 adet kullanın)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
- 150 gram sütlü çikolata
- 5 gram bitter çikolata
- 1 paket sıvı krema
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşasıya çırpıyoruz süt ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Unu, kakao ve vanilini, kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz, orta boy kelepçeli kalıba kenarlardan başlayarak döküyoruz hafif yere vuruyoruz.
- 170 derece fırında kontrollü bir şekilde 30 dk pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimizin üzerine 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatıyoruz çikolata ganajı hazırlayalım sıvı kremayı tavaya koyup, parçalanmış çikolatayı ilave edip, eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kremayı hazırlamaya geçelim, kremşantiyi süt ile çırpıyoruz, hindistancevizi ve pudra şekeri de ilave edip, biraz daha çırpıyoruz.
- Keki kalıptan çıkarmadan kremamızı kekimizin üzerine sürüp, onun üzerini de soğuyan çikolata ganajı döküyoruz, 4 saat kadar buzdolabında üzerindeki çikolata ganajı donmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra kalıptan çıkarıp arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis edebiliriz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder