24 Mart 2023 Cuma

Kavrulmuş Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Kavrulmuş Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4,5 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için gereken malzemeler;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Limon (miktarı arzuya göre)

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

    Kavrulmuş Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereyi ocağa alalım sıvı yağ ve şehriyeyi kısık ateşte kavuralım rengi dönünce unu ekleyip bir kaç tur karıştıralım ve sıcak suyu ekleyelim (dileyen yarı yarıya tavuk suyu kullanabilir) karıştıralım.
  • Öte yandan terbiye için yoğurt, yumurta sarısı ,limonu iyice çırpalım.
  • Şehriyeler yumuşayınca çorba suyundan 1 kepçe terbiyeye ekleyip ılıştıralım ve çorbaya ekleyip hızlıca karıştıralım ki kesilme olmasın .
  • Kaynayınca altını kapatalım.
  • 5 dakika kadar dinlensin.
  • Naneyi yağda kızdırıp ekleyelim.
  • Tuz ilave edelim ve servise sunalım afiyetle, şifa olsun 🌺💙
  • Not: Dileyen şehriyelerle birlikte 1 küçük diş sarımsak da kavurabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder