24 Mart 2023 Cuma

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 900 ml süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı soğuk su

    Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker, kakaoyu tencereye alarak güzelce karıştırın. Sütün ekleyerek güzelce çırpın.
  • Tamamen karışınca yumurtayı da ekleyin. Ocağın altını açıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaştığında ocağın altını kısın ve 1,2 dk daha pişirip ocağı kapatın.
  • Yağ ve çikolatayı ekleyip güzelce çırpın. Supangleyi pütür pütür kalmaması için blendirdan da geçirin. En son soğuk suyuna ekleyip karıştırın. Oda ısısına gelene kadar soğumasını bekleyin. Arada bir karıştırın ki üzeri kabuklaşmasın.
  • İstediğiniz kaplara koyarak buzdolabında soğumaya bırakın (kaplara koyarken isteğinize göre arasına burçak bisküvi veya kakaolu kek ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder