17 Mart 2023 Cuma

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

200 ml lik bardak kullandım

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti yapalım,çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
  2. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
  3. Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
  4. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün. 160 derece fırında, pişirin.
  5. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
  6. Kreması için; krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  7. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
  8. Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.
  9. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin,ben fındık serptim.
  10. Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder