Asla Patlamayan Pratik İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gram dana kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2-3 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışık
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- Pulbiber (İsteğe bağlı)
- Tuz
Köftesi için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşık salça
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- Tuz
Elimizi ıslatmak için
- Su
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Üzerine dökmek için;
- Tereyağ
- Nane
- Pulbiber
Asla Patlamayan Pratik İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru ve irmiği ıslatalım ve üzerini kapatıp bir kenara alalım.
- İç harcını hazırlamak için bir tavaya kıymayı alıp pişirelim.
- Tereyağ ve sıvı yağ ekleyip kavuralım.
- Kavrulan kıymanın içine ince bir şekilde doğranmış soğanı ekleyip kavuralım ve salçasını ekleyip kokusu çıkana kavuralım.
- Tuzunu ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- En son maydanoz ve cevizi ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alalım. Soğuması için bir kenara alalım.
- Bu arada köftesini yapmak için bir çiğ köfte tepsisine bulguru ve diğer malzemelerin hepsini alalım ve iyice karıştıralım.
- Elimizi ıslatarak çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım. (ben bu işlemi 20 -25 dakika yaptım. Ne kadar güzel yoğurursanız bulgurlu köfteniz o kadar güzel olur. ).Köftemiz macun kıvamına geldiyse olmuş demektir.
- Köftelik cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayalım ve bir kenara alalım.
- Tezgahın üzerine biraz geniş bir parça streç film serelim.
- Üzerine yuvarladığımız köftemizin 1 tanesini koyup tekrar üzerine streç film kapatalım.
- Bu şekilde merdane yardımıyla ince bir şekilde açalım.
- Üsteki streç filmi kaldırıp, bir miktar kıymalı harçtan koyalım.
- Elimizi köfteye değdirmeden streç filmden tutarak poğaça şeklinde kapatalım. Kenarlarını iyice bastıralım.
- Streç filmin üzerinden fazlalığını sıyıralım.
- Köftelerin hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
- Yaptığımız köfteleri ısıttığımız yada önlü arkalı pişirelim.
- İsteğe bağlı tereyağlı naneli sos dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder