Keçi Patisi (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı hafif sulu yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3.5 su bardağı un
Keçi Patisi (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurtma kabında karıştır. Unu kontrollü ekle ve kaşık yardımıyla karıştır.
- Unu iyice yedirdikten sonra hamurun üstüne 1 yemek kaşığı kadar yağ koyarak hamuru elle yoğurabiliriz. Hamuru 10 dk dinlendirelim. Kıvamı fotoğrafta yer almaktadır.
- Hamurun yarısını bölüp, fotoğraftaki gibi elimizle uzatalım ve üzerini elimizle bastıralım. Bıçak ya da zemini çizmemek için benim kullandığım gibi bir şey kullanabilirsiniz.
- Keçi patisi için nasıl şekil veriyoruz fotoğrafını ekledim (zemine yapışmaması ve kolay şekil vermek için un serpmek gerecektir kenarda biraz un bulundurun) orta ateşte kızmış yağda hamurumuzu kızartalım, dikkat yakmayalım.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder