12 Mart 2023 Pazar

Keçi Patisi (Mayasız) Tarifi

 

Keçi Patisi (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı hafif sulu yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3.5 su bardağı un

    Keçi Patisi (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurtma kabında karıştır. Unu kontrollü ekle ve kaşık yardımıyla karıştır.
  • Unu iyice yedirdikten sonra hamurun üstüne 1 yemek kaşığı kadar yağ koyarak hamuru elle yoğurabiliriz. Hamuru 10 dk dinlendirelim. Kıvamı fotoğrafta yer almaktadır.
  • Hamurun yarısını bölüp, fotoğraftaki gibi elimizle uzatalım ve üzerini elimizle bastıralım. Bıçak ya da zemini çizmemek için benim kullandığım gibi bir şey kullanabilirsiniz.
  • Keçi patisi için nasıl şekil veriyoruz fotoğrafını ekledim (zemine yapışmaması ve kolay şekil vermek için un serpmek gerecektir kenarda biraz un bulundurun) orta ateşte kızmış yağda hamurumuzu kızartalım, dikkat yakmayalım.
  • Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder